Augustijn Blond

Sinds 1295 wordt Augustijn gebrouwd door de paters Augustijnen in hun klooster te Gent. In de middeleeuwen brouwden en commercialiseerden veel paters en monniken hun eigen bier. Water was dikwijls verontreinigd, en dus was het veiliger om bier te drinken omdat het wordt gekookt tijdens het brouwproces.
In 1978 zochten de paters Augustijnen een nieuwe partner voor het brouwen van Augustijn, nadat ze eerder al het bierbrouwen hadden uitbesteed. Brouwerij Van Steenberge was een logische keuze, gezien de nabije ligging van het klooster. Respect voor de traditie was gewaarborgd.
Van toen af kon Jozef Van Steenberge zich uitleven in zijn passie voor hogegistingsbieren. In 1982 herlanceerde hij Augustijn, met nagisting. Een beslissing die de brouwerij niet betreurd heeft: Augustijn kent sindsdien een constante groei, die nog versterkt werd door de restyling. Augustijn is dan ook een écht bier dat zowel gewaardeerd wordt op recepties dankzij de milde en zachte maar zéér rijke smaak maar evengoed zorgt voor een ontspannen degustatiemoment. Kortom, een bier voor elke gelegenheid.
Wanneer u het bier jong drinkt (tot 3 maand na bottelen), dan zal u een fruitige en hoppige smaak ervaren. Wanneer u het bier laat rijpen wordt de kleur dieper, en de smaak meer uitgesproken.
Met de lancering van Augustijn Donker in 2009, en samen met de reeds langer bestaande Augustijn Grand Cru, een bier dat enorm gewaardeerd wordt door bierkenners, is het Augustijn assortiment compleet.

Aan tafel

Uitstekende maaltijdbegeleider en uitermate passend bij halfharde kazen (Gentse Keizer, Passendale, Watou…), ambachtelijke paté’s en mosselen. Of maak er eens konijn mee klaar…

In het glas

Kleur : amberblond met witte schuimkraag Alcoholvolume: 7,5%
16° Plato Aroma : moutig (granen), fruitig en hoppig
Smaak : volmondig en mild met opnieuw moutigheid en hop en een lichte vanilletoets
Afdronk : lichtbitter en zacht Verpakking : flesjes 33 cl, 75cl en vaten 30 l.
Hergisting zowel op fles als vat, zorgt voor een jarenlange houdbaarheid met smaakevolutie.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief? Klik hier om je in te schrijven